Over de store: Charlie & Sons

In een van de oude straatjes van Alkmaar vind je een kleine maar succesvolle mannenboetiek opgericht door Charles den Iseger. Aangezien dit de eerste winkel is die Captaìn verkoopt, zijn we blij ze voor te stellen Charlie & Sons. Daarnaast willen we graag weten hoe het avontuur is begonnen en wat deze prachtige boetiek tegenwoordig drijft.

charlie and sons, alkmaar, winkel, captain, cptn originals, docker hat

Vertel ons eens iets over je achtergrond en wat je motiveerde om Charlie & Sons te starten.
Ik ben Charles den Iseger en vanaf mijn 19e werkte ik in de detailhandel. Eerst als etaleur en na een aantal jaren werd ik verkoper en verkoper bij verschillende modemerken.

Toen ik 52 werd, vond ik het tijd om dingen compleet te veranderen en begon ik mijn eigen kledingwinkel: Charlie & Sons, gevestigd in Alkmaar. Tijdens mijn jaren als verkoper leverde ik kleding aan winkels en ik merkte dat veel mannenwinkels er een beetje 'saai' uitzagen en dat hun collectie zorgvuldig en heel basic was geselecteerd. Ik geloofde dat ik met een nieuw concept het beter kon doen en een aanwinst kon zijn voor mannen in en rond Alkmaar.

Je hebt een aantal mooie merken in je winkel geïntroduceerd, hoe kies je welke merken passen bij de identiteit van Charlie & Sons?
Charlie & Sons is een stoere herenwinkel met een vintage uitstraling, waarin voornamelijk Scandinavische merken terug te vinden zijn. De winkel laat een mix van verschillende stijlen zien, zolang het er maar cool uitziet.

Ik koop merken op basis van mijn eigen smaak. Ik koop wat ik mooi vind; en niet per se wat er in modebladen te vinden is. Ik vind het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, dit betekent dat ik verkoop wat ik persoonlijk leuk vind en steun. Ik geef ook de voorkeur aan items met bijzondere prints en items die je niet op elke hoek van de straat tegenkomt.

Wat zijn je favoriete items in de store?
Mijn favoriete items zijn voornamelijk shirts, sweaters en T-shirts. Vaak zijn ze verkrijgbaar in meerdere prints, kleuren en stoffen; je zult deze items niet zien bij de grote modewinkels.

Wat onderscheidt Charlie & Sons in vergelijking met andere mannen boetieks?
De kracht van Charlie & Sons vind ik vooral het persoonlijke contact met mijn klanten. Er hangt een ontspannen sfeer, een soort huiskamergevoel en de service die we bieden is erg goed, als ik het mag zeggen.

Ondanks de vele Scandinavische merken is de winkel zeker niet minimalistisch en clean. Het is de combinatie van een vintage look, met Scandinavische merken en stoere accessoires, die Charlie & Sons doet opvallen.

Heb jij tips voor andere startende ondernemers?
Mijn tip voor startende ondernemers / winkeliers is: blijf trouw aan jezelf. We kunnen allemaal anderen kopiëren, maar dit zorgt ook voor meer concurrentie. Zorg er dus voor dat je collectie opvalt met bijzondere items. Let goed op de uitstraling van de winkel: verplaats of verander zo nu en dan iets in je winkel.

En onderschat de kracht van social media niet, we zijn het er allemaal over eens dat dit tegenwoordig een belangrijk onderdeel is van elk bedrijf. Onlangs is Sammy Druppers begonnen met het doen van de social media voor Charlie & Sons, met name Instagram. Elke week bezoekt ze Charlie & Sons om de nieuwe collectie te fotograferen, de foto's te bewerken en te delen. Door de tijd die ze in Instagram investeert, zien we ons account groeien. De nieuwe Instagram past ook erg goed bij de look en feel van de winkel!
Bezoek de webshop charlieandsons, of de Instagram Charlie & Sons.

Wat zijn je plannen voor de toekomst met Charlie & Sons, en heb je tijd om na te denken over nieuwe uitdagingen?
Mijn plannen voor de toekomst zijn; groeien op social media, exclusief blijven en genieten, vooral van het bedrijf!

Charlie & Sons, Hekelstraat 29, 1811 BL, Alkmaar

Of ga verder met shoppen